sałatka z jajkiem i groszkiem
składniki
3 jajka
1 mała puszka groszku ( na raz) bonduelle
2 ogórki konserwowe
80 g marynowanej cebulki ( waga po odsączeniu)
80 g sera żółtego
pół pęczka drobnego szczypiorku
kilka łyżek majonezu
sól i pieprz do smaku
wykonanie
jajka zalewamy wodą, gotujemy na twardo przez około 7 minut od zagotowania wody. następnie odcedzamy je, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy na około 10 min do wystygnięcia. jajka obieramy ze skórek. jajka, ogórki i żółty ser kroimy w kostkę, szczypiorek drobno siekamy, cebulki kroimy na pół.
w misce umieszczamy ser, ogórki, jajka, szczypiorek, odsączony groszek. dodajemy kilka łyżek majonezu, mieszamy. doprawiamy do smaku solą i pieprzem ponownie mieszamy
smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz